SAP mentors

April 7th, 2010

Érdekes bejegyzést ajánlunk egy magyar SAP blogról, mely az SAP mentorokról szól. A bejegyzésben hasznos információkat találunk arról, hogy lehet valakiből SAP mentor, mik a feltételek, milyen előnyökkel jár ez, stb.

A cikk a következő címen érhető el:

SAP mentorok

Kellemes olvasgatást!
SAPjobs.hu szerkesztői

SAPJobs.hu a Twitteren

July 31st, 2009

Örömmel jelentjük, hogy immár a Twitteren is elérhetők vagyunk! Az SAPjobs.hu legújabb bejegyzéseit a http://twitter.com/sapjobshu oldalon találjátok!

SAP álláslehetőségek Magyarországon és külföldön

June 12th, 2009

Számos visszajelzést kaptunk tőletek, éppen ezért a mai naptól az sapjobs.hu főoldalán a magyarországi SAP tanácsadó és ABAP fejelsztő pozíciók külön dobozba kerültek, így elkülönülnek a külföldi pozícióktól.

Üdv,

SAPjobs.hu szerkesztői

SAPjobs.hu - Tudásmorzsák.hu együttműködés

January 19th, 2009

Aki mindkét portált látogatja, az már észrevehette, hogy ma délutántól az SAPjobs.hu -n található SAP-s állásajánlatok megjelentek a Tudásmorzsák.hu SAP-s szakmai portál hasábjain is, jobb oldalon az Állások link alatt.

Az együttműködés hátterében az áll, hogy a SAP Tudásmorzsák szerkesztői szeretnének olvasóiknak minél több, őket érintő, érdeklő , releváns tartalamat nyújtani, természetesen ilyenek az SAP-s állásajánlatok is.

Mi pedig arra buzdítunk Titeket, hogy látogassatok el a Tudásmorzsák.hu -ra, mert nagyon sok színvonalas és friss anyagot találhattok minden hónapban a hasábjain. Érdemes figyelni rájuk!

Üdvözlettel:

SAPjobs.hu csapat

SAPjobs.hu fejlesztései

November 10th, 2008

Ahogy egy SAP tanácsadó, ABAP fejlesztő életében, úgy számunkra egy internetes oldal, jelen esetben a www.sapjobs.hu életében is fontos szerepet játszik a folyamatos megújulás, a tökéletességre való törekvés.

Portálunk szolgáltatásait igyekszünk úgy alakítani, hogy az mind a felhasználói, mind a hirdetői oldal igényeit maximálisan kielégítse. Ebben kérjük most segítségeteket, milyen ötleteket, fejlesztéseket látnátok szivesen az oldalon. Előre nem írtunk össze semmit, amiből válogatni lehetne, ha van ötletetek, és sok ilyet összegyűjtünk, akkor azok közül esetleg megszavaztatjuk, melyeket valósítsunk meg, és ezeket milyen sorrendben.

Üdv,

az SAPjobs.hu csapata

SAP bevezetés egy nap alatt

October 28th, 2008

Nemrég látott napvilágot a hír, miszerint az SAP partnerhálózatán elérhető a kisméretű cégek számára kidolgozott SAP Business One vállalatirányítási rendszerének (ERP) egynapos bevezetési csomagja.

Nem tudom mit gondoljak erről, biztosan jó dolog, hogy egy kisvállalkozás is rendelkezhet integrált rendszerrel, de mindenképpen túlzott optimizmust érzek ezzel az egy nappal kapcsolatban. Gyakorlatilag arról van szó, hogy bárki vehet potom 800.000 ft-ért egy dobozos szoftvert, ami SAP, de köze sincs ahhoz az SAP-hoz amit nagyon sokan ismerünk, majd úgy állítja be ahogy akarja? Igazi beállítást nem lehet végezni ennyi idő alatt, egy sima mezei számlázószoftvert szoktak kb. 2 óráig telepíteni, konfigurálni. Kicsit olyan nesze semmi fogd meg jól érzése támad az embernek, mikor ilyesmit olvas. Értem én, hogy az SAP-nak szüksége van a kisvállalkozásokra is, de…. Kíváncsi vagyok milyen hatékonysággal tud üzemelni egy ilyen rendszer egy nap beállítással, 0 oktatással.

Junior SAP tanácsadó

September 25th, 2008

Ezt a rövid kis bejegyzést egyrészt információközlésre, másrészt gondolatébresztésre szeretném használni.

Mint a bejegyzés címéből már sejteni lehet, a junior SAP tanácsadókról, junior SAP fejlesztőkről lesz szó.

Nézzük, hogyan is lehet az ember SAP tanácsadó, illetve milyen SAP tanácsadók vannak.

Először is vannak a “nagyöregek”, ők még akkor kezdték ezt a szakmát, amikor sok mai szakember még a kisautót tologatta, vagy babázott. Nem ritka, hogy több mint tíz éves aktív SAP bevezetési vagy fejlesztési tapasztalattal rendelkezenek, hírük van, nevük van, elismertek a szakmában. Külföldön, illetve magyarországi nagyvállalatoknál, - melyek elsőként kezdtek itthon SAP-t használni-, szerzett tapasztalatuk, tudásuk biztos belépőt jelent nekik új projektekbe. Őket szokták seniornak nevezni, bár hogy hány éves tapasztalattól számít valaki seniornak, azt nem tudom. Tudásuk, tapasztalatuk alapján ők már biztosan azok.

Egy másik kategóriába azokat sorolnám, akik valamilyen nagyobb ügyfélnél dolgoztak key userként, kulcsfelhasználóként, majd az ott megszerzett tudást valamilyen tanácsadó cégnél esetleg szabadúszóként kamatoztatták tovább, immár mint SAP tanácsadók.

A harmadik, manapság egyre többet hallható csoport: a junior SAP tanácsadó.

A piac pezsgése, vagy egyéb okok miatt egyre több junior SAP tanácsadót, ABAP fejlesztőt keresnek hazánkban is. Ennek a csoportnak az egyik forrása az előbb említett key userek, a másik csoport általában valamilyen főiskolát, vagy egyetemet végzett, esetleg még tanulmányait folytató fiatal, akit érdekel az SAP, és úgy gondolja, SAP tanácsadóként vagy fejlesztőként megtalálja a számításait. Ők az SAP Hungaryhoz, az SAP Labs-hoz, vagy valamelyik SAP tanácsadó céghez mennek el tanulmányaik befejezése után dolgozni. Itt különböző képzéseket kapnak, SAP tanfolyamokon vehetnek részt, majd általában rábízzák őket egy seniorra, hogy tanuljanak tőle, kisebb részfeladatokat kapnak SAP projektekben, majd ha elérnek egy bizonyos szakmai szintet, akkor Go-Live, akár már egyedül is vállalhatnak projekteket. Ez persze leírva elég egyszerűnek hangzik, az életben azonban nem az. Az első gond, amivel szembesül egy ilyen fiatal, hogy milyen területet válasszon. Jól meg kell gondolni ugyanis, milyen “modult” tanul ki az ember, az átjárás bár nem lehetetlen, de időbe és pénzbe kerül.

Na és most jön az info közlése, amiről a post elején írtam:

Akit érdekel ez a világ, a tanácsadói, fejlesztői munkák, de még nem SAP szakember, tehát potenciálisan junior tanácsadó v. fejlesztő lesz, nyugodtan regisztráljon a www.sapjobs.hu -n, hisz hirdetőink sok junior SAP tanácsadót, ABAP fejlesztőt keresnek. Ezt csak azért írtam le, hogy legyen egyértelmű, ma is kaptam egy emailt, amiben erre vonatkozó kérdést tettek fel. Tehát juniorok, számotokra is irány az sapjobs.hu

Sok SAP projektet és jó hétvégét kíván az SAPjobs.hu csapata

SAP RSS csatornák

September 1st, 2008

Ezt a blogot azért készítettük, hogy két szerzeményünk, az saptippek.hu és az sapjobs.hu ügyes-bajos dolgairól gyors tájékoztatást tudjunk nyújtani. Ezzel kapcsolatban, illetve magával a gyors tájékoztatással kapcsolatban rendelkezésre állnak RSS csatornáink is, melyek utolsó néhány bejegyzését itt a blog jobb oldalán is megjelenítünk.

A két RSS csatorna elérhetőségei:

http://www.saptippek.hu/saptippek.rss

http://www.sapjobs.hu/sapjobs.xml

Az SAPtippek.hu RSS csatornáján az oda kerülő friss tartalmakról, hírekről lehet informálódni, az SAPjobs-én pedig az oda felkerülő friss, aktuális SAP tanácsadó, fejlesztő és egyéb SAP pozíciókról.

Jómagam szeretem az RSS csatornákat, hasznosak lehetnek, ha valakinek nincs kedve/ideje az összes, általa látogatott oldalt felkeresni.

Bár nem kapcsolódik szorosan az SAP-hoz, sőt, egyáltalán nem kapcsolódik oda, mégis felteszem a kérdést, ki mivel szokta rendszerezni RSS csatornáit?

Jók-e azok a csatornák, melyeket mi készítettünk? Változtassunk-e rajta valamit?

Elindult az SAP Jobs és az SAP tippek blogja!

August 26th, 2008

Üdv minden olvasónak, ez itt az sapjobs.hu és az saptippek.hu hivatalos blogja.

A blog indításának célja, hogy mindenkit értesíteni tudjunk az sapjobs.hu és az saptippek.hu aktuális történéseiről, illetve megbeszéljük az SAP tanácsadók, fejlesztők álláskereséssel, munkával, szakmai kérdésekkel kapcsolatos problémáit, kérdéseit. Természetesen várjuk az SAPjobs.hu -val és az SAPtippek.hu-val kapcsolatos véleményeket is, plusz minden mást, ami az SAP-val kapcsolatos.

Kellemes időtöltést, hasznos információ és tapasztalatcserét, és sok SAP-s állást kíván:

az SAPjobs.hu és az SAPtippek.hu csapata